Skogli Eiendom As

Søsterveien 16G, 1781 Halden
Tlf.: 90 90 20 20
Faks: 69 17 55 94
E-post: skoglieiendom@halden.net
Best selection of premium Joomla 1.6 templates
Velkommen til Skogli Eiendom | Generell info


costa blanca Costa Blanca
Den hvite kyst, strekker seg Mar Menor i syd og ca 160km nordover. Costa Blanca er Spanias viktigste region for sol- og strandturismen og mottar hvert år flere millioner turister fra hele verden. Mange velger også å bosette seg i regionen på grunn av det gunstige klima og den gode stemningen man finner her. De fleste nordmenn bosatt i Spania finner vi her i Alfaz, Albir og Torrevieja.
 
Beliggenhet Syd-øst kysten av Spania. Strekker seg fra Murcia i sør til Catalunya i Nord totalt 23 305 km2.
Provinshovedstad Valencia, Alicante er hovedstad for Costa Blanca regionen.
Befolkning 3.8 millioner innbyggere, stort sett langs kysten.
Klima Gjennomsnittstempereturen året rundt er 17.6 grader. Området rundt Alfaz, Albir, Altea har året rundt et spesielt bra mikroklima. Fjellene som omgir området beskytter mot de kalde vindene fra nord. Dette gjør området populært for turister og godt egnet for jordbruk.
Serverdigheter Santa Barbara Slottet (Alicante), Casino Costa Blanca(Benidorm), Terra Mitica(Benidorm), Middelaldermuren i Morella (El Masestrat), Coves de Sant Josep(Underjordisk elv), IMAX kino i Ciutat de les Arts (Valencia)+++
Industri Turisme, Sko-, skinn og lærproduksjon, tekstilindustri, leketøy, iskrem m.m. Jordbruk med dyrking av sitrusfrukter, ris, vin og oliven.
Historie Disse områdene har vært bebodd i over 50.000 år. Fønikerne, grekere, kartager og romere har vært her. Området var Maurisk mellom 714-1245
   
ALBIR  
  Albir er ingen egen kommune, men Alfas del Pi sitt strandområde. Når vi likevel velger å la Albir få en egen presentasjon, er det fordi stedet på mange måter er et eget turistmål med et fullverdig tilbud. Og ikke minst ligger jo leiligheten akkurat her. Til tross for at Albir ikke har sandstrand, er de hvite, små rullesteinene et populært mål for solhungrige badegjester. Stranden fremstår innbydende og ren, og ligger innerst i bukten som avgrenses av Sierra Helada i sør.

Playa de Albir innbyr til bading, fisking og sport. Bukten er flittig benyttet av brettseilere som her finner gunstige vindforhold for sporten sin. Det planlegges en sportshavn som i enda større grad vil bidra til å gjøre Albir til et yndet tilholdssted for tilhengere av sjøsport.

Albir har de senere årene vært åsted for en enorm utbygging. I de mest sentrale områdene ligger boligkompleksene på rekke og rad og tilbyr et stort utvalg ferieleiligheter. I åsene i utkanten av sentrum ligger eneboliger med hyggelige hager som skaper grønne lunger i de tette bosetningene.

Det er ikke det heftige nattelivet som preger Albir. Kafeer og hyggelige restauranter gjør Albir til et yndet reisemål for barnefamilier og ferierende som ønsker å hvile ut. Atmosfæren i Albir er sterkt preget av ferierende utlendinger, i særdeleshet nordmenn.
Alfas del Pi  
  Denne lille landsbyen er på mange måter innbegrepet på en Middelhavsby på Costa Blanca. De fleste nordmenn kjenner landsbyens navn, og takket være tidlig norsk bosetting, har i dag Alfas del Pi den største norske konsentrasjonen i Spania. Den naturvennlige rammen, det gode klimaet og det godt utbygde norske nettverket gjør at svært mange nordmenn fortsatt søker nettopp denne kommunen for lengre eller kortere opphold Alfas del Pi har lange tradisjoner på å tilrettelegge for utenlandsk bosetning. Ved siden av den norske dominansen, finner du også hollandske, tyske og engelske kolonier i kommunen.

Flere norske helseinstitusjoner har valgt å bygge i nærheten av Alfas del Pi sentrum for å kunne nyte godt av kommunens tilrettelegging (god tilrettelagt for funksjonhemmede), og det aktive norske miljøet. Sagenebjørkas sykehjem på El Finca Romeral, Reuma-Sol i urbanisasjonen Foya Blanca og Betaniens sykehjem omkranser sentrum av Alfas del Pi.

Det tunge, norske innslaget i kommunen illustreres godt ved at Den Norske Klubben, med mer enn tusen medlemmer, har tilhold i Alfas del Pi. Likeledes finner du Den norske sjømannsmisjonens kirkesenter (Albir) og Den norske skolen der. Hver fredag summer det av norske stemmer på det tradisjonelle markedet, der du kan kjøpe alt fra billige klokker og sko til friske grønnsaker.

Alfas del Pi er et populært bosted for nordmenn også på grunn av dens nærhet både til Benidorms natteliv og de naturskjønne omgivelsene. Med utgangspunkt i Alfa del Pi, vil du kunne nyte godt av mulighetene både for hav, fjell og vakre furuskoger.
Guadalest
  Høyt oppe på toppen av en tynn fjelltopp ligger klokketårnet i Guadalest og overvåker fjellene og dalene omkring byen, og når man får øye på det får umiddelbare assosiasjoner til Flåklypatoppen. Forskjellen er at til Flåklypatoppen kunne man kjøre bil, mens her må man møysommelig gå opp alle trappene og bakkene. Men når man først er kommet opp er turen vel verdt det. Utsikten fra toppen er fenomenal.

Ved foten av denne toppen ligger den mauriske borgen Castillo de San José danner gamlebyen i Guadalest, og er bare tilgjengelig gjennom en tunnel i fjellet. Når man først er kommet inn blir man møtt av souvernir butikker og kafeer. Og horder av turister. Det går nemlig turistbusser opp hit fra Benidorm, og Guadalest er et av de aller best besøkte attraksjonene for disse turistene. Kommer man tidlig på dagen, får man imidlertid mye av byen for seg selv, og da er det heller ikke så varmt.
Share on FacebookShare on Twitter