Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

VEIER

Skal du kjøre et stykke velger du motorveien E15. Du må riktignok betale noen få Euro, men fra flyplassen til Albir er det nå gratis. På motorveien kommer raskt frem på flotte veier. En tur til Valencia bruker du f.eks ikke mer enn ca 1,5 time på. Betalingen foregår med et vanlig visakort eller med kontanter. Du kjører først inn i en bom der du tar en billett. Denne viser hvor du startet på bomvegen. Når du kjører av motorveien velger du enten luke med kort, eler luke med kontanter. Du putter inn billetten først, deretter kortet.(eller kontanter) Selv velger jeg alltid kort. Da får du også litt rabatt.

N-332. Dette er veien som går hele veien langs kysten, og denne bruker du om du skal til Altea, Benidorm, Calpe osv. Helt ok vei, men spesielt gjennom Altea må du regne med noe kø.

VANN

Vannet i springen skal du ikke drikke. Det er rent, men bakteriefloraen i Spania er annerledes enn den vi er vant til i Norge. Kjøp drikke vann i butikken.

BUSS

Rett på utsiden av leiligheten går bussen mellom Altea og Benidorm. På hverdager går bussen hvert 15.min mellom klokken 10:00 - 15:00 og hvert 20. min etter dette. I helgene hvert 20. min på dagtid og hvert 30. min etter klokken 15:00. For 1 Euro kommer du til Benidorm eller Altea. Bussholdeplassen ligger rett bortenfor Notar. Ca 75 meter fra porten til leiligheten.

TAXI

Taxi fra flyplassen til leiligheten koster ca 85 Euro

AIRCONDITION / VARMEPUMPE

Leilighetene har aircondition / varmepumpe. De er både i stua og på alle soverom. På badene er det varmeovner. Aircondition er enkel å bruke, og det ligger bruksanvisning i leiligheten. 

SØPPEL

Ute på gata ser du noen grønne søppeldunker. Disse kan du bruke. De tømmes hver natt, og de tar med seg absolutt alt. Også det som du ikke får plass til i dunken, og du må legge ved siden av dunken.

SOLSENGER

På stranda, både her i Albir og i Benidorm, kan du leie en solseng. Det er bare å finne seg en ledig seng, og legge seg på den. Etter en stund kommer det noen og ber om betaling. Det koster 4 euro for en dag. Uansett om du bare er der en time eller hele dagen.

NØKLER

Obs !! Forlat ikke leiligheten uten nøkler. Det er smekklås, og du kommer ikke inn uten nøkler om det ikke er noen igjen inne som kan lukke opp for deg.

SHOPPING

Carrefour er det største shoppingsenter i Benidorm. Det er gøy for en nordmann å gå i ferskvare diskene her. Har aldri sett maken til fisk, kjøtt og ostedisker noen steder. Gøy å kjøpe mat her om du har lyst til å lage noe mat hjemme i leiligheten. Kjør tilbake til N-332 og kjør mot Benidorm. (Sørover) Fra krysset med Mc Donalds er det ganske nøyaktig 9 km. Du ser et skilt med Finestrat og skilt til Carrefour. Ta av til høyre her. Du kommer opp i en rundkjøring og ta av 3 avkjøring. Da er du der.

La Marina ligger på samme sted, bare 2 avkjøring i rundkjøringen. Dette er et senter med mange butikker, F.eks klær og lignende. Dufinner f.eks den berømte kleskjeden Zara her.

MARKED

Nesten alle dager i uken er det markeder rundt i området. Det er overraskende mye ok å kjøpe til hyggelige priser. Det aller meste som kan du prute på prisen på. Av varer du kan finne nevner jeg klær, undertøy, leker, verktøy, klokker, sko, frukt, parfyme, smykker, duker, osv. Jeg anbefaler markedet i Benidorm som det beste. Dette arrangeres alle Onsdager og Søndager. Starter kl 09.00 og avsluttes ca kl 14.00

Kjør mot 332 igjen, men ikke så langt som til 332. Ta til venstre inn i camino viejo de Altea.Etter ca 1 km passerer du en bensinstasjon. Etter 2 nye km kommer du til et lyskryss. Kjør rett frem her og følg veien til du ser masse parkerte biler. Da er du på markedet. Det er totalt 6 km fra leiligheten. Her er en oversikt over hvor det er market i området i nærheten av Albir.

Tirsdag   Altea
Onsdag   Benidorm
Torsdag   Alfaz
Fredag   Villajoisa
Lørdag   Calpe
Søndag   Benidorm og Albir

MAT

Det er mange bra steder å spise. Rundt i Albir finner du utrolig mange gode og rimelige spisesteder. Her er det god og billig mat. Se spesielt på menyer. 3 retters middag med vin til kun ca 15 euro. Nede på strandpromenaden er det også flere gode plasser. Oppe i sentrum finner du god mat flere steder, I Benidorm må du prøve Tony Roma`s. De er berømt for sine "ribs" På en forunderlig måte nesten ramler kjøttet av beina på Ribsen, og kjøttet omtrent smelter på tunga.

Kjører du på 332 til du kommer til det andre skiltet med Benidorm. Da kommer du inn i en gate som heter Europa, Følg denne ned mot vannet til en stor rundkjøring, og hold til venstre i rundkjøringen. I første avkjøring til høyre (ca 200 m) finner du Toni Romas.

MINE FAVORITTER

Restaurant: NuevoAlcazar 

Det er så langt at du må kjøre, men det er fantastisk mat. Kjør ut på N-332 mot Benidorm. (Samme vei som til Carrefour) Etter en stund (5,9 km) kommer du til et skilt med La Nucia til høyre. Ta av her. Du kommer rett inn i en rundkjøring. Du skal til venstre opp bakken. Følg veien gjennom 2 rundkjøringer til. Ved neste rundkjøring ser du Alcazar på venstre side. Dette stedet er så populært at du må bestille bord. Tlf 965873208. På Alcazar får du utrolig deilig mat, og topp service. Det er dyrere enn de vanlige stedene i Spania, men det er verdt hver krone. Et flott måltid, med forrett, hovedrett og dessert må du regne med kr 350,- per person inkludert vin til maten. OBS ! Prøv forretten Scampis Alcazar. Den er himmelsk.Opplevelse: Guadalest

Dette er en gammel by du bør besøke. Fantastisk bevart og fantastisk utsikt. Ikke gå glipp av denne. Her slår du sammen Spansk kultur og historie med utrolig utsikt og muligheter for shopping av ting du ikke finner på andre turiststeder. Og dette til hyggelige priser. Kjør opp til lyskrysset McDonalds. Om du kommer vanlig vei fra Albir skal du rett gjennom krysset.

Denne veien går til Alfaz del pi sentrum. Du kommer til en rundkjøring, ta til venstre. Du kommer til en ny rundkjøring, og da ser du skilter til La Nucia. Følg skiltene til La Nucia til dere ser skilter til Guadalest. Det er totalt ca 40 minutter å kjøre tror jeg. Veien går rett opp i fjellene, men det er fine veier.

HJEM

Share on Facebook

Personvernerklæring

Logg inn